RETRATS A L'ESTIL DE RICHARD AVEDON

El divendres 15 d'Octubre vam anar a fer fotografies dels nostres companys a l'estil dels retrats de Richard Avedon en la seva sèrie fotogràfica In the Amercan West. Richard Avedon va ser un fotògraf molt important que va revolucionar el retrat i va deixar una empremta inoblidable en la manera que un artista s'aproxima a l'subjecte fotogràfic. In the American West es tracta d'una col·lecció de retrats realitzada a l'oest americà que ofereix una mirada totalment diferent a l'imaginari popular immortalitzat per figures cinematogràfiques com John Wayne o Gary Cooper. 

La nostra activitat consistia en sortir al patí aprofitant la llum filtada pels núvols, i fer 3 fotografies del nostre company imitant l'estil d'aquest famòs fotògraf. 





En la primera fotografia la Lucia surt amb una expressió sèria ja que Richard Avedon feia moltes fotografies fent posar als models de manera seriosa i mirant a càmera. La segona fotografia més espontània i natural, en el retrat de la Lucia podem veure que està rient i té una expressió d'alegria. Per últim la darrera fotografia havia de ser amb un objecte que representès al model, ja que en la seva obra Richard Avedon va fer retrats amb els objectes amb que es sentien identificats els models. Podem veure a la Lucia posant amb un pinzell a la mà, un altre enganxat al cavell i un darrere de la orella. La podem veure somriure i expressa que pintar és una cosa que a ella li agrada i li provoca felicitat.


Per aconseguir fotografies semblants a les de Richard Avedon he editat les imatges aplicant un filtre de blanc i negre. També les hem fet en un fons blanc i llis i utilitzant en la última una roba diferent per crear més contrast al ser la jaqueta negra.

Comentaris

Entrades populars